Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

Buken övning: 26 utmanande och effektiva övningar [Video]

Tomas Fjeldberg 12 augusti 2013

Mage och rygg är länken mellan överkroppen och underkroppen. n energiläckage i detta kraftcenter kan potentiellt minska kraften i både överkroppen och underkroppen. n stabil kärna är en absolut nödvändighet för att dra nytta av våra styrkor och prestanda i gymmet.

Stabilitet är viktig

För att dra nytta av den kraft som kärnan kan producera, bör vi först sträva efter kontroll över rörelserna. Magen och ryggen är i rörelse där du roterar överkroppen, böjer från sida till sida, böjer ryggen och förlänger ryggraden. Men, lika viktigt som att utföra dessa rörelser, bör vi lära oss att stabilisera och styra rörelserna.

Kärnan ska utbildas för att motverka rotationer, hyperextension (fullgunga) i ryggraden, ryggradens sidoböjningar och krökning. Övningarna i videon kommer att varieras och ett urval av många olika övningar för många olika kvaliteter.

Höft och nedre ryggsvingning

Flera av övningarna i videon kommer att fläckas i höft och nacke. Vissa människor associerar detta med stor risk för skada och kan bidra till dålig hållning och stram höftled. Jag tänker igen hela vägen. Det är nog mycket mer riskabelt och tar prank än situps. Men du borde inte ta 100 situps varje dag för det.

I vissa sporter som längdskidåkning, är det viktigt och träna buken och hip flexor med böjning när du behöver vara stark i denna rörelse och få ut maximalt av en staketak och förbättra ditt arbete ekonomi.

Power

I videon finns också några rimliga extrema rotationsövningar. Innan vi roterar på det här sättet bör vi först förstå och kontrollera rotationer som nämnts i början. Du kommer att se fler övningar i videon där detta är syftet och dessa bör prioriteras först. är detta är på plats, bör vi träna musklerna i buken och tillbaka för att utveckla kraft i synnerhet rotationer som är viktiga i de flesta sporter, och böjning särskilt när det gäller längdskidåkning

övningar med medicin bollar och kablar med luftmotstånd som visas Videon kommer att vara de bästa metoderna för att utöva makt och styrka för att förbättra atletisk prestanda.

Knä och markhiss är inte tillräckligt

Många prioriterar mageövning och hävdar marklyft och squat ger tillräckligt med mageutbildning. Men MG mätningar av muskelaktivitet visar tydligt mest aktivitet i spinae och Multifides på dessa övningar och mindre magmusklerna rectus abdominis som är sex-pack muskler, det vill säga den högra buken muskler.

Den eviga mässan av Sixpack

För att få en markerad mage, är fet procent avgörande och mageövningen brinner inte i magen på magen. Mageövning kan hjälpa till och öka muskelns storlek (storlek) och bidrar därmed avsevärt till musklerna.n muskel kan växa, vara lika stor eller bli mindre. Det kan i mindre utsträckning ändra utseende eller form.

ADVERT

Mest populära