Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

7 Faktorer som påverkar badrummet Vikt

Är du en vikt slav?

adrumsvikt kan vara både vilseledande och förvirrande ... Om vikten går upp, ner eller bara förblir densamma och kan variera från dag till dag.

n av de första sakerna du gör när du börjar träna eller starta en ny diet, diet eller livsstil är att märka vikten. Det finns många saker att tänka på innan du blir frustrerad av det nummer du inte gillar.

Jo, det är ok att veta hur mycket väger eller gör en check en gång i veckan eller bara en gång i månaden. Vad du inte behöver göra är att låta den siffran på din vikt bestämma ditt humör eller hur bra din dag kommer att bli. Då har du inte längre kontroll över vikt, då är det den som kontrollerar dig. Det finns överväldigande många som är så viktiga sovande som är trasig hela dagen eftersom du har gått upp några gram eller kilo.

Om du känner att det dagligen väger dig, ger du något och du är välskött, för Guds skull, gör det bara, men är det verkligen en poäng? Hur många av er har vana att hoppas på vikt dagligen? Vad du ens kan tänka på är hur mycket din fetma procent är. Det kan säga mycket mer om hälsa än ett antal vikt.

Jag pratar ofta med människor som arbetar så frustrerade som de tränar hårt och äter bra, men får inte de resultat de vill ha (på vikt). Gör dig själv en tjänst och kasta ut HL *****-vikt. Jag slutade att vinka mig för många år sedan. u väger jag bara PT eller läkare om de vill ha det och det är ganska befriande. Om du inte lyckas bli av med det, borde du vara medveten om vad som påverkar din vikt.

Tänk du någonsin på vattensamlingar, glykogenförvaring och förändringar i fettfri massa när du är socker över vikten?är du förstår hur kroppen fungerar, kan du befria dig från viktormala fluktuationer i kroppens vatteninnehåll kan skicka viktbelastningar till frustrationer om de inte förstår vad som händer. Två faktorer som påverkar vattentäthet är vattenintag, vattenförbrukning och saltintag. Konstigt som det låter, desto mindre vatten dricker du, desto mer håller den din kropp. Om du är lite uttorkad kommer din kropp att hålla på vatten och möjligen orsaka viktminskningar som går uppåt. Lösningen är att dricka mycket vatten. Kom också ihåg att en liter vatten väger ett kilo.n tesked salt innehåller över 2000 mg natrium. I allmänhet äter vi bara mellan 1000 och 3000 mg natrium per dag, så det är lätt att korsa gränsen. atrium är ett litet knep: Du förväntar dig att den är mest koncentrerad i salt chips, nötter och kex. Men en mat som inte smakar salt kan packas med natrium.Färdiga middagar, smör och konserver innehåller ofta lite natrium. Ju mer bearbetad maten är desto mer sannolikt är det att den har hög natriumhalt. Var noga med att läsa etiketterna på konserver, påseblandningar och frysta middagar om du vill passa in saltintaget. Kom ihåg att natrium inte är farligt. Om du svettar mycket är det bra att få dig elektrolyter. Det är bara det i dagens samhälle är det lättare att få dig för mycket än för lite.Detta är mycket vanligt och vikten kommer förmodligen att försvinna så fort som det kom. Premenstruell vatten viktökning kan minskas genom att dricka mycket vatten, upprätthålla ett träningsprogram och hålla bearbetade livsmedel som är högt på natrium till ett minimum.Glykogen betyder samma som lagrade kolhydrater i din kropp (glukos blir glykogen). Detta är bränsle för dina muskler och lever och hjälper till att reglera dina blodsockernivåer. ränsleglykogen lagras i en hydratiserad form, vilket innebär att det behöver vatten att lagra. Per gram glykogen lagras också minst 2, 7 g vatten.

Med en 80 kg person med en lever och muskel som är fylld med kolhydrater, kan vi snabbt tala om 500 glykogen och 1,35 liter vatten. Under en dag med mat, bagageförbrukning, energiförbrukning och bagageförlust, kan du ofta förvänta dig en viktökning på nära 1 kg, utan att ha gjort något speciellt för att tjäna det.Därför är det lämpligt att väga dig först på morgonen innan du äter eller dricker någonting. tt svälja ett gäng mat innan du går på vikt är inte annorlunda än att lägga en hög med småsten i fickan. Den 2 kg du får efter en stor middag är inte fet. Det är bara vikten på allt du har ätit och druckit. Måttens extravikt bör vara borta flera timmar senare när du är klar att smälta och ha varit ett kort besök i do.För att spara ett kilo fett måste du äta MIG många kalorier mer än din kropp kan brinna. Med andra ord, för att faktiskt lagra den middag som jag nämnde ovan som 1 kg fett, måste det innehålla ca 10 ooo kalorier. Detta är inte troligt, chans inte ens mänsklig möjlighet. För allt jag vet är det inte möjligt att spara bara fett.

Så när skalan går upp eller ner lite kg över natten är det troligt att det finns vatten, glykogen och din middags vikt. För att förlora ett kilo fett måste du bränna 3 500 kalorier mer än du tar in. är du följer en mycket lågt kalori diet som orsakar vikt att släppa mycket kg på en vecka är det fysiskt omöjligt att allt är fet. Vad du verkligen förlorar är vatten, glykogen och muskler. Detta är typiskt för låga carb dieter eller soppor som har mycket lågt kaloriinnehåll. esultatet: Du gläder dig över att du har tappat 10 kg om en vecka och gråter när du har tappat bort din belastning och har gått upp i minst samma sak om några dagar.Den väger muskler, ben, vatten, inre organ etc. är du förlorar? vikt? Det betyder inte nödvändigtvis att du har tappat bort fett. Faktum är att den vanliga vikten inte är något sätt att berätta vad du har förlorat eller fått. tt förlora muskeln är inget att fira. Muskler är en metabolisk aktiv vävnad. Ju mer muskler du har desto mer kalorier bränner din kropp, även när du bara sitter och tittar i väggen. Detta är en av anledningarna till att en utbildad och aktiv person kan äta mycket mer mat än de bantning som omedvetet förstör muskelvävnad.Om vi ​​jämför fett och muskler som fjädrar och guld, ett kilo fett är som en stor fluffig, skrymmande massa fjädrar och ett kilo muskler är liten och värdefull som ett stycke guld. Självklart kommer du att förlora bollen med klumpiga fjädrar och ha den lilla vackra gulddelen. Problemet med badvikter är att det inte skiljer sig mellan de två. Det kan inte berätta hur mycket av din totala kroppsvikt l är muskler och hur mycket fett är. Det är därför du kan uppleva mer vikt även om du har blivit mindre. Du har befriat dig från de stora fjädrarna (fet) och fått mer guld (muskler). edan ser du hur mycket utrymme fett tar i förhållande till samma vikt i musklerna. Detta är en av anledningarna till att folk som börjar träna kan uppleva viktökning eller ingen förändring i vikt även om kläderna är lösare.

n kroppsbyggare kan ha samma kroppsindex (MI) som en överviktig person. Det vill säga de är lika höga och väger samma, men man har hög fetthalt och den andra höga muskelmassan. På tyngden kommer å andra sidan det inte vara någon skillnad för dem, så viktens vikt bör bestämma skillnaden mellan de två skulle vara matchningen slutar.

Det finns flera andra mättekniker som kan mäta vad bastarden inte kan, även om de varierar i komfort, noggrannhet och kostnad. Fettmätningsskivor kan mäta feta procentandelar på olika ställen på kroppen och sägs ofta vara mest exakta. Koppla av, Mäta inte fet procent för att hålla koll på dina framsteg. tt mätband ger också en bra pekare på hur kroppen förändras över tiden med motion eller diet. Du kan också använda spegeln eller ta snapshots av utrymme för att granska framstegen.Här är en checklista för vad du kan tänka på istället för att fokusera på vad ett antal vikt säger. Fråga dig själv:

  • Gillar jag de förändringar jag ser i spegeln?
  • Gillar jag hur mina kläder är?
  • Är ringarna mina fingrar lossare?
  • Är jag hydratiserad?
  • Känner jag mig starkare?
  • Har jag ökat den vikt jag kan lyfta eller antalet reps?
  • Kan jag träna i längre perioder?
  • Har jag bättre fitness?
  • Har jag gått ner / upp cm?
  • Kan jag se mer muskeldefinition?ADVERT

Mest populära