Landets ledare inom motion och kost >> Effekt

6X Brain Kim Gundersen 7 bänkpress tips

Kim Gundersen 22. pril 2013

Foto: Stian Jensen

De flesta som tränar bänkpress har nog meddelat att det har publicerats många artiklar om övningen på olika webbplatser. Många av dessa artiklar har tagit hand om bänkpress i fysiologiskt och biomekaniskt perspektiv.

är jag inte tränat fysiolog eller har studerat biomekanik, men har riktat mig mot sociologi, jag kommer att låta proffsen ta hand om detta. Jag har dock en hel del förstahandsupplevelse med bänkpress, och har deltagit i två norska mästerskap i Styrkeløft och fem nationella mästerskap i bänkpress. 

Vid min första var jag ute på grund av taktisk och teknisk boom. fter att jag hade behandlat nederlaget, spenderades mer tid på att optimera tekniken. Trots att jag nu har övat en träning på fitnesscentret i över 12 år jobbar jag fortfarande med att bli bättre tekniskt. Det handlar om att maximera en förutsättning och automatisera dina uppgifter så att du kan träna mest effektivt.

Syftet med denna artikel är att det ska vara lätt att förstå och att det bör ge några grundläggande tips om hur man ökar i bänkpressen. Det finns några tekniska aspekter att alla som vill lyfta mycket i bänkpress borde veta.

I, med input från Lars Samnøy, förbundskapten för juniorlandslaget och Fredrik asgaard, Oslo SK-lift, valt att skapa några kontrollpunkter som kan bidra till en bättre bänkpress.

Prova dessa tips

  1. är du ligger ner på bänken, försöka få fötterna så nära huvudet som möjligt, samtidigt som hela fotsulan mot marken. Det handlar om att få den mest kompakta.
  2. Försök att träna en buzz - en båge. Du borde praktiskt taget stå i en bro. Håll trycket / spänningen i din kropp genom hela hissen. Det mesta av spänningen kommer från att dra åt sätesmusklerna och ha fötter bra under bänken. Du kommer att märka bra motstånd om du vill flytta fötterna till en hiss med bra spänning.
  3. Dra åt axelbladet - skapa en kortare lyftbana, vilket ger bättre stabilitet. Trycket mot bänken och basen ska nu ligga på axlarna / nacken och fötterna. Skinkan måste ligga i bänken, men den ska inte vara tyngre / trycka på den (se punkt 1).
  4. Innan du lyfter baren ska ögat ligga under baren. Fokusera på att hålla dina handleder raka - det här skapar en bättre effekt än om de är böjda bakåt. Det finns också mindre skada på handlederna.
  5. fter lyftningen kan du göra en sista ansträngning genom att trycka bakåt, trycket från fötterna ska vara så att du trycker på kroppen bakåt mot stativet.Detta säkerställer att du håller den kompakta positionen på bänken.
  6. är du lyfter av, se till att axelbladet förblir komprimerat. Försök att vinkla armbågarna något inåt och sänka stången åtnjutad till bröstvårtor. Som tidigare nämnts, behåll trycket / spänningen i kroppen från början till slut.
  7. Stöt inte stången på bröstet, men ta en kontrollerad beröring och lyft, eller stoppa stången på bröstet. Tryck på spaken upp och ner. ortsett från sidan kommer stången att göra en båge från slagpunkten och bakåt till stativet.

Det bör läggas till att personliga preferenser och olika antaganden i viss utsträckning kommer att vara att bestämma hur man lyfter tekniskt. Detta måste således betraktas som en vägledning.

ADVERT

Mest populära