Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

4 Saker - som tar styrkan lite!Jag blev kär i det här citatet när jag först kom över det för flera år sedan, bara för att det bär en hel del sanning. Det är viktigt att se den stora bilden, men ofta måste saker göras för att komma framåt.

Även om du har en trevlig bil får du tryggare och bättre om du har rätt lufttryck i dina däck. Detsamma gäller för vår kropp och det finns många små saker som bör / måste vara på plats för att få mest effekt och säkerhet utifrån styrketräning.

Även om det finns flera av dessa små saker som utgör en stor skillnad, kommer vi att korta granska 4 av demGenom att skapa utvändig rotation i höfterna och axlarna under övningar kommer både styrka och stabilitet att öka drastiskt. Utvändig rotation sker bland annat genom att bryta baren under bänkpress, hak och nedgångar och genom att sprida golvet under knäet.

Om du har problem med nedre delen av ryggen och bäckenet som rör sig under knäböj eller axlar som är "överallt" under bänkpressen, kommer rotationsbildningen snabbt att förbättra situationen.Det finns fortfarande frågor om greppbredd och det verkar ofta som att "smalare grepp är bättre för axlarna", speciellt i övningar som bänkpress och delvis dropp och roddning. Faktum är att ju smalare du har desto mer rotation kommer att förekomma på axelledet. Detta kommer faktiskt att ladda och spänna området i större utsträckning.

Genom att skapa utvändig rotation enligt vad som nämnts i föregående stycke, tillsammans med ett större grepp, kommer axelproblem ofta att elimineras eftersom lyftbanan blir bättre och säkrare. tt vanligt smalt grepp i sittande kabel rep är inte heller att föredra, eftersom man kommer kämpa för att slutföra rörelsen ordentligt. Övre armarna kommer att roteras något i fullbordandet av rörelsen med ett normalt smalt grepp och det är därför fördelaktigt att använda ett något bredare grepp för att skapa frihet i axelkomplexet.Det här är inte riktigt en liten sak, för det är väldigt grundläggande för styrketräning för att fungera optimalt. Om tyngdpunkten under styrketräning rör sig framåt mot tårna, är det risk för skada. Detta kommer att påverka både knäna och ländryggen, både när det gäller stabilitet och modifierad lyftning.

Tyngdpunkten under styrketräning ska alltid vara i mitten / klackarna. Det finns vissa undantag (inklusive delar av rörelsen i den olympiska hissen), men för regelbundna styrkor är det här en regel som inte tolereras. Många människor är skadade till följd av kränkning av denna regelästa gång du tränar, försök att slutföra alla första uppsättningar med ett mycket litet grepp och sedan utföra en uppsättning där du klämmer ut stången allt du kan göra. Du kommer märka att du är både stabilare och inte minst starkare när du gör övningar med ett hårt grepp.

nledningen till detta är fenomenet "bestrålning" vilket helt enkelt betyder att ju hårdare du kramar runt stången, desto mer muskler kommer att köras uppåt i kedjan. Detta inkluderar underarm, övre arm och axelkomplex förresten.

ADVERT

Mest populära