Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

4 Steg för att bli FIT i HEAD

örja idag med dessa 4 steg och  på kort tid.

Har du någonsin tänkt på hur du tränar mentalt stark? ller hur man uppnår resultat som du aldrig trodde var möjligt.

Coach och mental coach Marius Dammyr delar här deras bästa råd om hur du kan utveckla din mentala styrka

I media vi hör om idrottare som är mentalt stark och de vann på psyket. Vi ser ofta att människor lyfter tunga vikter och vi kan säga att de är fysiskt starka. etyder det att det här är mentala styrkor också? Mentalträning är på väg att passa i huvudet. Ska vi passa i huvudet, måste vi träna våra huvuden, vi kommer att passa in i kroppen, då måste vi träna motion. Så hur tränar vi oss FIT I HODT?I ett stressigt vardag kan vi känna oss utmanade i tid och att det inte alltid sträcker sig. örja veckan för att planera det. nvänd 15 minuter varje måndag. Var dedikerad till planen och sätt tid för dig själv, vänner, familj, träning och arbete. Har du länge funderat på att läsa en bok eller boka en resa, gör det här den här veckan?

Vid planering förbättras rutinerna för sömn och kost. tt minimum bör vara 7 timmar per natt och 5-6 måltider om dagen. Må målet i veckan att gå upp och gå till sängs samma tid varje dag.Tankar kommer alltid att synas med dig. Flera tusen tankar hela dagen och det kan vara svårt att hålla reda på alla dessa. De tankar du känner påverkar dig negativt, du kan försöka prata med smurfestemme, så de är faktiskt ganska roliga. Detta kommer att forma dig som en positiv person, med avsikt att tankar som känns svåra att hantera kanske inte är så svåra ändå.

Vissa tankar kallas "feta tankar" eftersom de luktar illa och vi skulle gärna komma ifrån dem. Låt dem lukta, men låt ditt sinne gå igenom huvudet och säg "L GO".

Steg 3: Intern dialog

Ge dig själv beröm för något du mår bra. Säg att jag idag var ostoppbar på jobbet och jag fungerade väldigt bra idag. nvänd meningar som: Jag är en otroligt bra person, jag klarar vad jag börjar, jag är glad att jag bor.  • Vad tycker jag om mig själv?
  • Vad är jag bra på?Ställ in tid för att reflektera över livet. Du lever en gång och vilka tankar visas när du vet att du har ett begränsat antal dagar kvar för att leva?

Har du ett mål i livet du vill uppnå? Du är säker. Skriv ner det här och påminn dig om dessa mål varje dag. Är det ett nytt hus, en ny bil, en resa eller hjälpa någon till ett bättre liv. Valet är ditt.

Kom ihåg att mental träning på samma sätt som motion måste regelbundet träna för att uppnå resultat. Lycka till på resan i livet.


 Tränare och mental tränare Marius Dammyr

Muskelklinik.com

ADVERT

Mest populära