Landets ledare inom motion och kost >> Artiklar

4 Minuter för bättre fitness!

För att passa, måste pulsen vara uppåt. Wisløff säger att träning när svettning går 2-3 gånger i veckan är ett snabbt och säkert recept för att komma i form. Om du har en brant kulle i närheten, kan det vara allt som behövs. Håll dig varm i tio minuter, och sedan går du snabbt uppför backen så att din hjärtfrekvens ökar och du svettar väl. Upprepa det två eller tre gånger i veckan, efter några veckor kommer du att uppleva märkbar återhämtning av tillståndet.

Låg träning ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar och för tidig död. Villkoret är en indikator på hur det uppnås med hjärthälsa. ya siffror från hälsoundersökningen i ord-Trøndelag (HUT) visar att det är möjligt att börja försiktigt och fortfarande ha en hög hälsoeffekt. Gränsen för att få passform är mycket lägre än vad vi tidigare trodde, "sa Wisløff. esultat visar att om du tränar 4 × 4 eller 1 × 4 intervaller, är dina framsteg i fitness ungefär samma nivå. Wisløff betonar att metoden inte kommer att ha samma effekt på människor som redan är i gott skick.

För att ?? Ta en rad löpband 2-3 gånger i veckan, ingen dum idé efter styrketräning. Till exempel kan du gå uppför i tio minuter och sedan ännu snabbare i tung uppförsbacke i fyra minuter. Så snabbt och brant du svettar. Sedan kan du ställa kvarnen i nedkylningsläge. är du är klar kan du hoppa direkt i duschen. Denna undersökning kommer att räcka till.

Är du redan välutbildad och har bra fitness, gör du mer? Om du vill gå vidare och slutföra en plan är detta träningsintervall ett bra tips för bra träning:

 4 x 400 meter. Promenera / jog 200 meter i intervallet mellan intervallen.

Vecka 2 6 x 400 meter. Promenera / jog 200 meter i intervallet mellan intervaller.

Vecka 3 2 x 800 meter följt av 4 x 400 meter. Gå / jog hälften av avståndet mellan intervallen.

Vecka 4 4 x 800 meter följt av 4 x 400 meter och 2 x 200 meter. Gå / jog hälften av avståndet mellan intervallen.

Vecka 5 4 x 800 meter följt av 4 x 400 meter och 4 x 200 meter. Gå / jog hälften av avståndet mellan intervallen.

Vecka 6 6 x 800 meter följt av 2 x 400 meter och 2 x 200 meter. Gå / jog hälften av avståndet mellan intervallen.

Källa: Forskning. com

ADVERT

Mest populära